Kubb

Hittade ett recept på kubb för ett tag sen och idag ville jag baka de men kunde inte hitta receptet nånstans..letade som en tok innan jag tillslut hittade de i en låda i vardagsrummet (hur de nu har hamnat där)...så nu sitter jag här med 28 st färdiga kubb...nä förlåt 27 st är de kvar nu men de va 28 från början ;) hihi
Jag har alltid trott att de va svårt att baka kubb, men de va ju hur enkelt som helst!!
Här ska ni få receptet:
 
Kubb
ca 30 st
 
13 dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk hjortronsalt
250 gr smör
2,25 dl mjölk
1 st ägg
1-1,5 tsk bittermandelarom
 
Garnering:
pärlsocker
 
1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och hjortronsalt i en bunke.
2. Smält smöret och blanda i mjölken.
3. Vispa upp ägget och tillsätt bittermandelaromen och häll i smörmjölken.
4. Häll i smörmjölken i de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en deg.
5. Forma degen till en rulle och dela den i 30 st lika stora delar.
6. Doppa ena sidan i pärlsocker och lägg på en plåt. Grädda i 225 grader i 8-10 min.
 
 
 

Hörseltest

Idag var jag iväg till hälsocentralen för att göra ett hörseltest då min sambo har tjatat länge på mej att jag hör dåligt och att jag alltid pratar väldigt högt...ja tycker även själv att jag har svårt att höra dova toner samt att om de är mycket bakrundsljud när folk pratar så har jag svårt att höra vad dom säger.
Testet gick snabbt och smidigt och sköterskan som gjorde de sa: "jag har aldrig gjort ett hörseltest på nån som hör så bra" HA! Så de är inget fel på min hörsel!! Men läkaren sa oxå att de kan bero på hur man uppfattar ljud, hur hjärnan tolkar vissa ljud...jag är ett öronbarn och har haft nedsatt hörsel pga av många öroninflammationer (hörde endast 30% på ena örat och 10% på de andra), sen fick jag även rör inopererade i öronen. Allt detta kan påverka hur jag hör idag, då min hjärna är van att höra dåligt sen ung ålder och sållar därför bort vissa ljud...så de är som man brukar säga:"man hör de man vill höra" =)
 
 
Ett perfekt hörseltest...missade en ton på första försöket men tog den sen...
 
 

Åland igen

Det har varit tyst här ett bra tag men de beror på att jag har haft fullt upp...min moster ligger döende i cancer och eftersom hon bor på Åland så har jag varit borta mycket nu ett tag...jag och mamma har åkt över dit 2 ggr den senaste veckan för att vara med henne hennes sista dagar och finnas som stöd för min kusin...vi ska dit nu igen på onsdag, jag hoppas de inte är sista gången innan begravningen, men jag vet att de börjar närma sej tyvärr.
Nu hinner jag inte skriva nå mer, ja ska rusa ivä till hälsocentralen för att göra ett hörseltest. Min sambo har tjatat på mej länge nu att jag borde göra ett då jag har börjat höra så dåligt på sistone...vi får väl se va de visar....skriver mer när ja kommer hem...
 
 
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0