Muffins med creme cheese frosting

Här ska ni få ett recept på helt vanliga muffins med en god creme cheese frosting till... även dessa bjöd ja mina arbetskamrater på :-)

12 st mellanstora muffins

250 gr mjöl
50 gr mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 st ägg
100 gr socker
1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl vegetabilisk olja
2 1/2 dl creme fraiche

Till frostingen :
60 gr mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronjuice
100 gr philadelphiaost
några droppar karamellfärg

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Blanda mjöl, mandelmjöl, bakpulver och bikarbonat i en bunke.

3. Vispa äggen i en separat bunke och rör ner sockret, olja och creme fraiche. Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och rör snabbt samman ingredienserna.

4. Skeda upp blandningen i formarna. Grädda i 20-25 min tills dom är gyllenbruna. Använd en provsticka för att kontrollera om muffisen är klara. Ställ dom på ett galler och låt dom kallna.

5. Frostingen: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronjuice och philadelphiaost krämigt.
Färga den med valfri karamellfärg eller behåll den vit. Spritsa frostingen på dina muffins.
Chokladmuffins med nutellafyllning

Ja har ju glömt visa mina supergoda nutella muffins som ja gjorde för ett tag sen å bjöd mina kollegor på.
Här ska ni få receptet:

9 st mellanstora muffins

200 gr mjöl
25 gr kakao pulver
1 msk bakpulver
100 gr socker
2 ägg
1 dl solrosolja
2 1/4 dl mjölk
75 gr hackad choklad
6 msk nutella

Till ganachen/frostingen:
1 3/4 dl vispgrädde
175 gr mörk choklad hackad
25 gr smör

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Sikta ned mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Rör ner sockret.
3. Vispa samman ägg och olja i en separat bunke till en skummande blandning och vispa sedan sakta ned mjölken. Rör ned äggblandningen i de torra ingredienserna tills allt precis har blandats. Rör ner chokladhacket.
4. Fyll muffinsformarna till lite mindre än hälften med smet. Lägg 2 tsk nutella ovanpå och fyll sedan på med resten av smeten upp till 3/4 av formarna. Grädda i 15-20 min, tills muffisen har höjt sej och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Låt dem svalna på plåten i 5 min och flytta dem sedan till ett galler för att kallna.
5. Ganachen/ frostingen: Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen så att den smälter. Rör ner smöret och rör tills blandningen är glansig. Låt den stå kallt i 1 timme så att den tjocknar.
6. Vispa ganachen med elvisp så att den tjocknar och ökar i volym. Skeda ned ganachen i en sprits och spritsa på varje muffin.Dag 50 - Vemmas kost och träningsprogram

Jaha då va den här helgen snart slut och med det betyder att jag nu gått in i v 8. Jag hade vägning och mätning igår och jag är enormt nöjd med resultatet hittills.
Mamma var här och hälsade på i helgen och då passade vi på att ta lite nya bilder på mej och när jag jämförde dessa så såg jag faktiskt en skillnad på min kropp =) jag har kommit halvvägs nu... jag har mycket kvar men de syntes en skilland och de blev jag glad för.
 
Mitt resultat hittills:
 
Vikt: -6 kg
Midja: -9 cm
Höft: -5 cm
Lår: -4 cm
 
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0