1 års kalas

Nu när jag ändå har kommit igång och börjat skriva här igen så kan jag ju berätta lite mer om vad som hänt på sistone.
Sonen har ju hunnit fylla 1 år (eller egentligen är han ju redan 19 månader) så vi har ju haft 1 års kalas här hemma. Självklart bakade jag allt till kalaset (förutom glassen som de större barnen fick) och det blev tydligen väldigt uppskattat. Tyvärr kunde inte Clint smaka på tårtan pga sin allergi men han fick en massa annat gott istället så det gick nog ingen nöd på honom.
De bjöds inte bara på fika utan vi grillade även hamburgare då vi hade kalaset mitt på dagen, så då ville vi bjuda på något mer matigt oxå. Vi hade även fixat en liten fiskdamm till alla barnen så de fick en liten "gotte" påse med sej hem. I de allra minsta barnens påse hade jag lagt i en liten klämmis och lite andra snacks som passade dem.
Clint fick en massa presenter och så här efteråt så kan jag berätta att allt har kommit till användning...förutom en liten campingstol/ryggsäck, den tar vi när han blir lite äldre =)
 
 
Dagen innan 1 års dagen, sista dagen som "bäbis"
 
 
Glad kille på sitt första kalas, mina hembakade tårtor
 
 
Clint med sin moster, och alla presenterna

Kanada / Alaska resan

I somras reste vi ju till både Kanada och Alaska. Clints första resa utomlands, och vilken resa sen!
Vi hade blivit bjudna till en kompis bröllop i Kanada så resan började med att vi åkte till Toronto och sedan vidare till Ontario. Bröllopet varade i 3 dagar och började med ett poolparty när vi kom fram. Så när vi kom till hotellet slängde vi oss i duschen och tog på oss lite finare kläder, sen hoppade vi in i en taxi som tog oss till festen. Där bjöds det på helgrillad gris samt alla tillbehör samt dricka till. Clint vandrade mellan allas famnar och trivdes som bara den med alla som ville leka och gosa med honom. Då bröllopsparet hade fixat "babysitters" till bröllopet till alla som hade barn med sej så fick vi oxå chansen att bekanta oss lite med denna. Det var en supergullig tjej i 20 års åldern, och hon å Clint klickade direkt så de kändes skönt, då kunde vi slappna av och känna oss trygga med att han skulle ha de bra i hennes tillsyn. Så här efteråt är jag så glad att vi åkte när vi åkte, och att Clint verkligen var i rätta åldern. Han hade inte riktigt ännu blivit så supermammig och fann sej i att någon annan passade honom, hade de varit idag så hade de nog varit lite svårare att lämna bort honom.
 
Dagen efter passade vi på att åka in till stan och titta på Niagarafallen. När vi är utomlands så brukar vi alltid försöka åka så mycket som möjligt med kollektiv trafiken bara för att man ska få uppleva så mycket som möjligt och kunna se sej om litegrann, så vi tog bussen in till stan. Vi hade med oss en supersmidig liten sulkyvagn till Clint med fullt liggläge så det gick hur bra som hellst att ha honom med oss överallt. 
 
Senare på kvällen var de dax för middag och cocktails vilket skedde på en jättemysig grekisk restaurang inte alls långt ifrån vårat hotell. Där bjöds de på typisk grekisk mat och tillhörande drinkar. Självklart var Clint med och fick även där chans att bekanta sej lite mer med våran "nanny".
 
Dagen efter var de dax för bröllopet. Från hotellet var det ordnat med förhyrda bussar som gick mellan hotellet och bröllopsceremonin som hölls på en exklusiv golf klubb. Otroligt vackert ställe och en helt otrolig tillställning. Efter själva ceremonin så var de lite mingel för gästerna innan vi sen fick komma in i stora festlokalen där middagen och dansen hölls. Jättegod mat och roliga tal hölls. Brudparet hade fixat en liten "godisbar" längst in i lokalen där man fick gå och plocka sej sin egna lilla "lördagspåse" med både klassiskt svenskt smågodis samt några amerikanska sorter.
Under minglet träffade vi på ett par från Kanada (kompisar till brudens föräldrar) som vi blev hembjudna till dagen efter. De hade en stor vingård bara ett par minuter från vårat hotell. De kom och hämtade oss med bil och när vi kom fram fick vi en rundtur på fyrhjuling runt deras ägor. De tyckte Clint va superskoj. Efter rundturen var de vinprovning så när vi kom hem till hotellet igen var man lite halvrund under fötterna. Utanför hotellet hade de flesta gästerna då samlats för att säga hejdå (de flesta åkte hem dagen efter bröllopet men vi stannade en natt till) till varann, och då passade brudparet på att berätta att de väntade tillökning (så nu i januari blev de föräldrar till en underbart söt liten flicka).
 
Dagen efter åkte vi vidare till Vancouver, då vi hört så mycket gott om den staden och vi hade även sett ett program som berättade om ett speciellt matställe som man bara inte fick missa om man åkte dit, så självklart besökte vi dom. Vi stannade där i 4 dagar och turistade runt lite.
 
Efter de åkte vi vidare till min tremänning som bor i Alaska. Där har vi varit för ca 3 år sen så de va nästan som att komma hem igen =) Dom har ju ett enormt hus och vi fick våran lägenhet som vi hade sist vi va där.
Där stannade vi i ca 10 dagar innan vi sen var tvugna att åka hem igen. Vi trivs så himla bra där borta i Alaska så de är alltid lika tråkigt att åka därifrån.
 
Innan denna resa så var jag ju lite orolig hur det skulle va att åka på en sån lång resa med ett litet barn, men allt gick verkligen kanonfint. Clint var så snäll under hela resan, de va nån gång som han gnällde till under de långa flygresorna men för de mesta var han nöjd eller så sov han. Han charmade de flesta på flygplanen då han sprang runt och hoppade från famn till famn, alla ville busa med honom eller hålla honom i famnen.
Jag ser verkligen fram emot att resa snart igen.
 
Vid Niagarfallen
 
Clint är redo för poolparty
 
 
Middag på den grekiska restaurangen
Utsikten vid bröllopet
 
 
Nygifta bröllopsparet
 
 
Eric och jag
 
 
Brudparet skär tårtan (som är fake)
 
 
Vårat bord vid bröllopet
 
 
Första dagen i Vancouver, utsikten från hotellrummet
 
 
Passade på att hyra cyklar i Vancouver
 
 
Frukost på det omtalade Elbow Room Café
 
Framme i Alaska
 
 
Bus hela dagarna
 
 
Besökte ett reservat för olika djur
 
 
Firade även våran 7 års dag
 
 

Long time no see

Snacka om att man har blivit dålig på att skriva här...de va ju över ett halvår sen sist och sonen hade då precis lärt sej gå. Nu kan jag lova att de är full rulle här hemma, han springer runt som en liten tok.
De har hänt mycket här sen jag skrev nåt sist...jag kan ju börja med att berätta att jag har gått tillbaka till jobbet efter mammaledigheten och att sonen då har börjat på dagis (ja jag skriver dagis, jag vet att de heter förskolan men för mej har det alltid hetat dagis och kommer alltid att heta dagis). Han trivs som fisken i vattnet (vilket jag visste att hans kulle göra) och personalen verkar älska honom. Alltid när vi hämtar honom så får vi alltid beröm för hur duktig han har varit eller så berättar dom nåt roligt han har haft för sej under dagen. Vi är verkligen supernöjda med både personal och dagisplats.
 
Sen har de tyvärr hänt lite tråkigheter på sistone då min sambos pappa gick bort för snart 1 månad sen. Vi hade begravning nu för en vecka sen. Den var väldigt vacker och prästen gjorde det väldigt fint och bra. En fd granne till mina svärföräldrar sjöng "Hallelujah" i kyrkan, och det finns verkligen ingen annan än han som kan sjunga den låten så bra. 
 
En annan rolig sak som hänt är att min mamma har äntligen flyttat hit till Gävle, så nu bor hon ca 15 min gångväg ifrån oss. Vi har fortfarande lite renovering kvar hemma hos henne men snart är de klart och då ska de bli skoj att kanske kunna bli dit bjuden på middag och en glas vin nån dag och sen faktiskt kunna GÅ hem =) Det känns även skönt att ha henne i närheten då hon kan hjälpa oss med Clint ibland och sitta barnvakt och t.o.m hämta från dagis om de krisar.
 
Annars rullar livet på som vanligt...får se hur lång tid de tar innan jag skriver här igen...men jag hoppas att det inte tar ett halvår igen ;)
 
 
Lite bilder
 
 
katterna får utstå en hel del här hemma...
 
 
För två veckor sen var jag på min tremännings bröllop
 
 
 
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0