Bubbelgum och candy melt

Idag använde jag mina candy melt som jag köpte för ett tag sen...de är typ som en sorts "choklad" som man smälter och kan dekorera sina bakverk med...de används ofta på tex cake pops. Men nu testade jag de på muffins.
Jag använde mej av ett vanligt basrecept på vaniljmuffins och sen smälte jag lite grön candy melt som jag smaksatte med päron essens och sen gjorde jag en vanlig glasyr av vatten och florsocker som jag smaksatte med bubbelgum essens.
Här kan ni få receptet på muffisen:
 
Vaniljmuffins
12 st
 
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör (rumstempererat)
2 dl mjölk
2 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver (el 2 tsk vaniljsocker)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulvret. Rör sedan ihop mjöl och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformarna till max 2/3.
Grädda i ca 20-25 minuter.
 
Muffins med candy melt i päronsmak
 
 
Muffins med bubbelgum glasyr
 
 
 
 

Midsommar 2013

Midsommar spenderades som vanligt i underbara Bönan. I år var vi väldigt många, 12 vuxna och 6 barn, och det är lika mysigt varje gång.
Vi började med en sill lunch, efter det var de kransbindning innan vi begav oss till majstången. Där fick alla karlar hjälpas åt att resa stången sen vart de dans och lottdragning. Jag brukar ju oftast vinna nåt men i år måste mamma ha tagit min tur, då hon vann på 2 lotter...en stor korg med en massa gott i samt en sommarhatt =)
Efter dans runt stång och allt de där så gick vi hem igen och satte i gång med middagen, grillat! Sen va de party all night long!! Kl 02 var taxin beställd och vi åkte hem till stan igen med ett stort leende på läpparna.
Några bilder från vårat midsommar firande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Examen

Idag tog Eric examen...han har ju utbildat sej till key account manager de senaste 2 åren och nu är han färdig!! Självklart ville jag ge något litet till honom för att gratta så de fick bli en liten gott och blandat påse från butiken Gävligt Gott som är en lokal butik med en supermysig lunch restaurang samt en liten butik med lokala varor.
 
Mikis ville också köpa nåt så de fick bli en blomma..."Kram" blomman från henne och "Puss" blomman från mej
 
Innehållet i gott och blandat påsen
 
 
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0