Sesampanerad fisk med frästa grönsaker, chiliyoghurt och ris

Igår åt vi den andra måltiden från den nya kassen från Linas Matkasse och det är det första som har fått 5 av 5 poäng, verkligen supergott!! Denna kommer jag laga måååånga gånger till.
 
 
Sesampanerad fisk med frästa grönsaker, chiliyoghurt och ris
4 port                          714 kcal/port
 
4 port ris
600 g sejfilé
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk sambal oelek (jag bytte ut det mot cayennepeppar)
juice från 1/2 citron
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 tsk paprikapulver
6 krm salt
3 krm svartpeppar
1 röd paprika
250 g haricots verts (fryst)
1 msk soja
1 1/2 dl sesamfrön
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ströbröd
1 ägg
olja
 
 
1. Koka 4 port ris.
2. Chiliyoghurt: Blanda turkisk yoghurt, sambal oelek, citronjuice och vitlöksklyftan. Krydda med papriukapulver samt 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
3. Strimla paprikan. Fräs paprikan och haricots verts i lite olja i en het stekpanna. Låt sojan och 3 msk sesamfrön fräsa med mot slutet. Lägg upp i en skål.
4. Häll upp 1 dl sesamfrön, vetemjöl och ströbröd på ett fat. Blanda ner 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vispa ägget i en djup tallrik.
5. Dela sejfilén i portionsbitar. Vänd dom först i ägget och sedan i sesamfrönblandningen.
6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills den är genomstekt.
7. Servera nystekt fisk med ris, chiliyoghurt och sesamfrästa grönsaker.
 
 
 

Färsbiff med varm tomat- och paprikasalsa, ris och broccoli

En ny vecka innebär en ny Linas Matkasse med fem nya recept och här får ni receptet på den första måltiden...
Denna fick 4 av 5 poäng.
 
Färsbiff med varm tomat- och paprikasalsa, ris och broccoli
4 port                                 635 kcal/port
 
4 port ris
500 g nötfärs
250 g broccoli
1 rödlök
1 röd paprika
3 tomater
1/2 kruka persilja
1/2 burk soltorkade tomater (ca 140 g)
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 msk tomatpuré
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1,5 tsk salt
4 krm svartpeppar
 
 
1. Koka 4 port ris.
2. Finhacka rödlöken, paprikan, tomaterna samt grovhacka dom soltorkade tomaterna. Fräs allt i lite olja i en tekpanna.
3. Tillsätt tomatpurén, 2 msk olja, balsamvinäger och 1 dl vatten. Krydda med 3/4 tsk salt samt 2 krm svartpeppar. Låt puttra i några minuter och häll sedan upp det i en skål.
4. Blanda nötfärsen  med ströbröd och mjölk samt 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till 8 st biffar och stek.
5. Dela broccolin i små buketter och koka dom mjuka i några minuter.
6. Häll salsan på biffarna och servera med riset och broccolin.
 
 
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0