Valborg

Idag är de Valborg och den har vi firat ute i Bönan hos svärmor. Jag och Eric åkte ut strax före 19 då brasan skulle tändas vid 19.30.
När vi väl kom fram allihopa vid brasan (typ 6 min kvar innan tändning) så var de tvärtomt på folk... vi blev lite småsura då vi tog för givet att dom ändrat tiden men bestämde oss snabbt för att ta en liten promenad runt i bönan för att sen gå tillbaka å kolla...vi kom tillbaka ca 10-12 minuter senare, dvs ca 5 min efter att brasan skulle ha tänts och såg då att den stog i lågor samt att de säkert var typ 20-30 pers där!! Snacka om att vi blev förvånade, vi måste ha missat dom precis.
De blev en mysig kväll och svärmor såg ut att ha de skönt...sen gick vi tillbaka och tog en fika med en kopp te och hembakt äppelpaj...mums
 
 
 

Mini cupcakes

Idag bakade jag små minicupcakes...jag har aldrig förut testat att göra såna men fick av min svägerska i födelsedagspresent ett litet kit med en liten receptbok för just minicupcakes och små formar i silikon så dom går att återanvända. Och idag fick jag sån lust att prova på att göra dessa små söta bakverk...jag bläddrade runt i den lilla receptboken och hittade ett recept på viol cupcakes...dom såg så söta ut men insåg rätt snabbt att jag inte skulle kunna göra dessa då jag inte har någon violessens, men kom på att jag har ju pistage essens så de fick de bli, pistage muffins helt enkelt.
Jag tycker dom blev supersöta, och jag kan även avslöja att de blev supergoda!!! Kunde inte hålla mej så jag provsmakade en när de va klara, helt klart godkända, dessa kommer jag göra fler ggr!!
Självklart ska även ni få receptet:
 
ca 16 st små eller 8 st stora cupcakes
 
Cupcakes
1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
1 dl socker
100 g mjukt smör
1/2 tsk LorAnn Olis Pistage essens
2 ägg
 
Glasyr (ja tror de skulle räcka med halva satsen, blev rätt mycket över för mej)
2 dl florsocker
1 äggvita
saften av 1/2 citron
några droppar Pistage essens
grön hushållsfärg (kan uteslutas)
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Häll strösockret i en annan skål. Klicka ner de rumsvarma smöret i sockret och tillsätt pistage essensen. Vispa smör och socker pösigt med hjälp av en elvisp.
Knäck i de första ägget och vispa lite, knäck sedan i de andra ägget och vispa väl.
Sikta ner mjölblandningen och vispa smeten ytterligare 2-3 minuter tills den är riktigt slät och luftig.
Fyll formarna till 2/3 och grädda sedan i ca 15-20 minuter. Ta ut muffisarna och låt dem svalna innan de täcks med glasyr.
Vispa florsocker och äggvita pösigt i en skål. Tillsätt citronsaften i omgångar under omrörning, droppa sedan i Pistage essensen. Fortsätt vispa tills blandningen tjocknar. När du lyfter upp vispen ur glasyrsmeten ska den rinna ner i en seg tråd. Tillsätt mer florsocker om den är för tunn, eller några droppar citronsaft om den är för tjock. Tillsätt några droppar hushållsfärg efter smak. Blanda väl.
Bre glasyren på dina cupcakes med en sked och låt stelna i rumstemperatur. Garnera gärna med lite strössel.
 
 
 
Den lilla receptboken
 
 
Mina färdiga mini cupcakes
 

Lakrits kakor

Idag ville jag baka nåt med de jag inhandlade på lakrits mässan, så då fick de bli lakrits kakor. Här ska ni oxå få receptet:
 
100 g smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lakritsgranulat
 
 
1. Smält smöret och låt de svalna. Rör ner socker och sirap i en bunke och sedan de smälta smöret.
2. Blanda mjöl, bakpulver och lakritsganulatet i en separat skål. Blanda sedan ihop allt till en slät smet/deg. Låt den vila ca 30 minuter i kylskåpet.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla små bollar av degen och tyck sedan till dom med en gaffel på en bakplåtspappers klädd plåt. Grädde dem sedan mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på galler och förvara dom i burk med lock.
 
 
Detta lakritsgranulat använde jag
 
 
 
Mina kakor
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0