Sista dagen innan mammaledigheten

Idag jobbar jag sista dagen innan jag sen går på mammaledighet!! Helt ärligt så ska de blir riktigt skönt att få gå hem...inte bara för att man blir "ledig" men även för att de börjar bli lite tungt att jobba nu....de är ju trots allt bara 4 veckor kvar nu =)
Jag har ju ett ganska stillasittande jobb då jag jobbar som stationär väktare i en vaktkur och fungerar ungefär som en receptionist, men de är inte alltid som bebisen i magen gillar att jag sitter ner hela dagarna, jag försöker sitta så bra jag kan i min kontorsstol men de blir ju ändå en böjning nere i bäckenet som ibland verkar trycka på bebisen så den blir alldeles upprörd...då får jag upp å stå och gå lite så den lugnar ner sej, men då blir jag genast trött i ryggen, så de ska faktiskt bli riktigt skönt att få gå hem, där jag har tillgång till säng och soffa så jag kan lägga mej ner när jag blir riktigt trött i kroppen och bebisen bråkar i magen =)
 
Jag har inte planerat hur länge jag tänker va hemma, men de blir nog minst 10 månader sen får vi se hur läget ser ut just då, men en sak har jag förstått och de är att man blir verkligen inte rik av att vara hemma å mammaledig...man kommer nog få göra en hel del ändringar och uppoffringar om man ska få den nya ekonomin att gå ihop, men de ska nog gå bra tillslut.
 
Jag kommer sakna alla mina kollegor och andra personer jag träffar dagligen i mitt jobb, men jag har redan lovat att jag kommer och hälsar på sen när bebisen är ute...och då lär jag väl baka nå gott som jag kan bjuda dem på ;)
 
 
 
 

Att gå på bio som gravid

Ikväll var jag och sambon och såg den nya Godzilla filmen...helt ok film men blev lite besviken av vissa effekter som Godzilla hade för sej (ni förstår nog när ni ser filmen)..men annars tycker jag den va bra.
Men jag måste säga att fotöljerna i biosalongen är otroligt osköna när man är höggravid, de finns verkligen inget stöd för svanken så de blev rätt jobbigt efter ett tag att hitta en bekväm ställning att sitta i. Som tur var så va de lite folk i salongen så jag kunde vrida och vända på mej ganska fritt men jag hade blivit tokig om jag hade varit tvungen att sitta och trängas med en massa folk brevid mej.
Då de va ganska högljuda effekter i filmen så påverkade de såklart bebisen i magen och jag kan lova att han slog kullerbyttor där inne...herregud va den levde om därinne...jag var helt slut mentalt när jag klev ut därifrån och de kändes verkligen som om h*n var på väg ut ett tag! =)
Ska vi gå på bio nå fler gånger innan ja föder så blir de nog till att ta med en kudde eller nåt som ja kan ha i svanken som stöd.
 
 

Första föräldrakursen

Igår var jag och sambon på föräldrautbildning...vi fick lära oss om olika typer av snitt och varför dom görs, samt olika andningsövningar som kan hjälpa mej vid förlossningen. Vi fick bla träna på en övning som vi kan öva på hemma, där partnern skulle klämma på tjejens lår tills de gjorde riktigt ont och då skulle vi med hjälp av andningen andas oss ur smärtan...skitskumt! =) Själva andningen känner jag att jag behärskar då jag tagit hjälp av den då jag var ung och hade sån otrolig menssmärta, så de känns inte som att jag behöver öva nåt på den ;)
Nästa gång ska vi kolla på en förlossningsfilm, de ska bli spännande.
Jag var även till barnmorskan igår och tittade till bebisen...den låg fortfarande med huvudet neråt men hade inte fixerat sej...hjärtslagen låg på 144 (så jag misstänker att de blir en pojk). Vi tog även ett blodprov från armen på mej då jag har en negativ blodgrupp (B Rh-) och då kan man tydligen bilda nå typ av antikroppar mot sitt barn, så sen när bebisen har kommit ut så tas ett blodprov ifrån navelsträngen och skulle de va så att jag bildat dessa antikroppar så får jag en spruta som tydligen då ska motverka detta. Annars såg allting bra ut.
 
 

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0