Krämig kolja med tomattapenadsås och matvete
4 portion | Matvete (Frebaco) |
600 gram | Kolja |
1 dl | Crème fraiche |
2.5 dl | Mjölk, mellan 1,5% |
2 msk | Tapenade (ZETA) |
300 gram | Haricot verts |
1,5 st | Grönsaksbuljong tärning |
1 tsk | Oregano |
1 msk | Vetemjöl |
1 msk | Margarin flytande, 80 % fett |
1 tsk | Salt |
2 krm | Svartpeppar |
1/2 | Kruka färsk persilja |
1. Koka 4 port matvete, använd gärna 1 tärning grönsaksbuljong istället för salt.
2. Smält margarin i en rymlig stekpanna med höga kanter. Rör ner vetemjöl. Vispa ner mjölken, lite i taget, till en slät redning.
3. Tillsätt creme fraiche, tapenaden, 1/2 tärning grönsaksbuljong, oregano och svartpeppar. Koka upp under omrörning.
4. Dela koljafilérna i portionsbitar och strö på salt. Lägg ner fisken i såsen. Låt sjuda 5-7 minuter under lock.
5. Koka haricots vertsen.
6. Strö finhackad persilja över fiskpannan och servera med nykokt matvete och haricots verts.