Dill- och tomatgratinerad rödspätta med ris
Idag blev de fisk till middag från Linas Matkasse. denna fick 4 av 5 poäng då jag inte är så förtjust i fisk över lag.
Dill- och tomatgratinerad rödspätta med ris
4 port 622 kcal/port
600 gram | Rödspättafilé, kokt |
4 port | Ris kokt med salt |
400 gram | Tomater passerade (ICA) |
2 st | Lök gul |
0.5 dl | Dill 1 kruka färsk dill |
1 dl | Vispgrädde 40 % fett |
4 st | Tomat |
1 tsk | Salt |
2 krm | Svartpeppar |
300 gram | Ärter, gröna kokta |
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Koka 4 port ris.
3. Lägg rödspättafiléerna i en ugnsfast form, strö på salt och svartpeppar.
4. Finhacka dill och lök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken. Häll på passerade tomater och grädde. Tillsätt dillen.
5. Koka upp såsen och smaka av med salt och svartpeppar. Häll såsen över fisken. Skiva tomaterna och fördela över fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
6. Värm ärtor enligt anvisning på förpackningen.
7. Servera fisken med nykokt ris och ärtor.
2. Koka 4 port ris.
3. Lägg rödspättafiléerna i en ugnsfast form, strö på salt och svartpeppar.
4. Finhacka dill och lök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken. Häll på passerade tomater och grädde. Tillsätt dillen.
5. Koka upp såsen och smaka av med salt och svartpeppar. Häll såsen över fisken. Skiva tomaterna och fördela över fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
6. Värm ärtor enligt anvisning på förpackningen.
7. Servera fisken med nykokt ris och ärtor.
