Dill- och tomatgratinerad rödspätta med ris

Idag blev de fisk till middag från Linas Matkasse. denna fick 4 av 5 poäng då jag inte är så förtjust i fisk över lag.
 
Dill- och tomatgratinerad rödspätta med ris
4 port                     622 kcal/port
 
600 gram Rödspättafilé, kokt
4 port Ris kokt med salt
400 gram Tomater passerade (ICA)
2 st Lök gul
0.5 dl Dill 1 kruka färsk dill
1 dl Vispgrädde 40 % fett
4 st Tomat
1 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
300 gram Ärter, gröna kokta
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Koka 4 port ris.
3. Lägg rödspättafiléerna i en ugnsfast form, strö på salt och svartpeppar.
4. Finhacka dill och lök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken. Häll på passerade tomater och grädde. Tillsätt dillen.
5. Koka upp såsen och smaka av med salt och svartpeppar. Häll såsen över fisken. Skiva tomaterna och fördela över fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
6. Värm ärtor enligt anvisning på förpackningen.
7. Servera fisken med nykokt ris och ärtor.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Zickim

Titta hit om ni vill läsa om min livs resa...att bli mamma!! Även mycket bilder på mina handgjorda smycken och recept samt drinktips!!

RSS 2.0