Falsk toscakaka
Kaka som görs i långpanna och går bra att frysa in.
Ingredienser
4 ägg
5 dl socker
180 g smält smör
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Toscasmet
1 påse kokos
1 1/2 dl socker
1 dl sirap
75 g smör
1 1/2 grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och tillsätt sedan alla andra indgredienser och rör ihop till en smet.
Bred ut smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i ca 15 minuter. Obs! Den ska hellre vara lite kladdig än för torr.
Blanda under tiden ihop alla indgredienser till toscasmeten i en kastrull och koka detta under omrörning i ca 3-5 minuter.
Ta ut kakan och bred på toscasmeten. Grädda sedan ytterligare i ca 8-10 minuter. Kakan ska bli lite brunfärgad, men inte för brun, då blir den knastrig och torr. Låt svalna lite grann och skär sedan i bitar.