Ratatouille med pasta och stora vita bönor
Idag gjorde vi en vegetarisk rätt från Linas Matkasse. Denna fick 4 av 5 poäng...ja är inte så förtjust i bönor.
Ratatouille med pasta och stora vita bönor
4 port 627 kcal/port
2 st | Tomat |
1 st | Paprika, gul |
1/2 | Purjolök |
1 st | Zucchini |
1 st | Fänkål |
2 klyfta | Vitlök |
400 gram | Tomater hela, konserv med lag |
1 burk | Bönor, stora vita konserv |
4 port | Pasta, kokt med salt |
2 tsk | Oregano |
2 tsk | Basilika |
1 tsk | Timjan |
0.75 tsk | Salt |
2 krm | Svartpeppar |
3 msk | Olivolja |
1/2 | Färsk persilja, 1/2 kruka |
150 gram | Fetaost fett 20% |
1. Tärna upp 2 tomater och paprikan. Strimla purjolöken och skär zucchinin i halvmånar. Skär fänkålen i bitar (ej rot och stjälkar).
2. Hetta upp olja i en stekgryta eller en traktörpanna med lock. Fräs grönsakerna och vitlöken (pressad) i några minuter.
3. Häll på burken med hela tomater. Tillsätt oregano, basilika och timjan.
4. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 15 min. krydda med salt och svartpeppar.
5. Koka 4 port pasta.
6. Skölj dom vita bönorna och låt rinna av. Blanda ner dom i ratatouillen och låt koka med några minuter.
7. Finhacka 1/2 kruka persilja.
8. Dela fetaosten i småbitar och stö över ratatouillen. Toppa med persilja och servera till nykokt pasta.
2. Hetta upp olja i en stekgryta eller en traktörpanna med lock. Fräs grönsakerna och vitlöken (pressad) i några minuter.
3. Häll på burken med hela tomater. Tillsätt oregano, basilika och timjan.
4. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 15 min. krydda med salt och svartpeppar.
5. Koka 4 port pasta.
6. Skölj dom vita bönorna och låt rinna av. Blanda ner dom i ratatouillen och låt koka med några minuter.
7. Finhacka 1/2 kruka persilja.
8. Dela fetaosten i småbitar och stö över ratatouillen. Toppa med persilja och servera till nykokt pasta.